Címkék: ,

Hogyan változtasd meg blogspot.com -os címedet co.cc -re

Az alábbi leírással co.cc domainre cserélheted a regisztrációkor kapott valami.blogspot.com -os webcímedet. (Persze csak ha a Blogspot szolgáltatásait használod)

Kezdjünk is bele:

Első lépésként írjuk be  böngészőnk címsorába a következőt: http://co.cc


Ha minden jól ment akkor a co.cc kezdőlapján találjuk magunkat.
A képen bekereteztem a számunkra fontos részt, ami nem más mint a domain elérhet
őség ellenőrző.
Írjuk be a bekeretezett rubrikába az általunk létrehozni kívánt címet és kattintsunk az Elérhetőség ellenőrzése gombra.Ha a név elérhető akkor kattintsunk továbblépés a regisztrációra gombra.Az általunk kívánt domain elkészült. FONTOS, hogy a címet 48 óra alatt működésre kell bírnunk, különben kitörlik. Kattintsunk a szöveg alatti beállítás gombra.Kilistázva bejött a saját domain-ünk, ez mellett is kattintsunk a beállítás gombra.Ha ez is kész, már maga a beállítások oldal fogad. Itt kattintsunk a kettes lehetőségre: Zone Records
Itt a kép alapján töltsük ki az adatokat, természetesen a domain név a sajátotok legyen és mindenféleképpen szerepeljen a www. előtag a webcím előtt. Miután mindent kitöltöttünk és beállítottunk kattintsunk a beállítás gombra.

Ezzel a CO.CC weboldalon történő munkálkodást le is zárhatjuk.

Most lépjünk be a blogspot.com irányítópultjába és keressük meg a Beállítások/Közzététel menüt.
Ha megtaláltuk kattintsunk a következőre: Váltás a következőre: •  Egyéni domain (Saját regisztrált domained átirányítása a blogodra)  Itt bejön egy új lap ahol .hu, .com, .info ... végződéseket adhatunk blogunknak, viszont nekünk nem ez az opció kell, így kattintsunk a Már rendelkezik domainnel? Váltson a speciális beállításokra gombra.


Ismét bejött egy ablak ahova már a co.cc -n keresztül regisztrált domain nevünket kell megadni. Ezen kívül pedig egy ellenőrző kódot. Miután ezzel is megvagyunk és mindent megfelelően kitöltöttünk kattintsunk a beállítások mentése gombra.


Ha mindent jól csináltunk, akkor ha újra megtekintjük az oldalunkat, már a co.cc végződés fog fogadni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.