Megosztás ikonok a bejegyzések alján

A megosztási lehetőség nagyon fontos egy blogban.

Azért célszerű egy ilyen opciót elhelyezni a bejegyzések alján, mert így ha valakinek megtetszik az adott cikk, vagy hasznosnak találja az általad elkészített leírást akkor egy könnyű mozdulattal megoszthatja kedvenc közösségi oldalán.

Hogyan adjuk hozzá blogunkhoz ezt a lehetőséget?

Írjuk be böngészőnk címsorába: http://www.addthis.com/

Válasszuk ki a blogunknak legmegfelelőbb ikoncsoportot, a mellette lévő részben jelöljük ki, hogy kérünk-e analizálást, ezután pedig kattintsunk a Get Your Button- gombra.

Ezután egy regisztrációs oldal fog megjelenni. Ha nem szeretnéd kitöltögetni a regisztrációs mezőket, akkor alul válaszd ki a 3 opció közül azt amelyikkel regisztrálni szeretnél.(Facebook, Google,OpedID). Tegyük fel, ha a Google -re kattintottál és épp be vagy jelentkezve a Gmail-be is, akkor a rendszer automatikusan kitölti magának a rubrikákat. Ekkor már csak azt kell kiválasztanunk az úrlap alatti kis kockában, hogy kérünk-e hírlevelet, vagy sem. Miután minden kész kattintsunk a Register gombra.

Ezután visszajutunk a főoldalra és mostmár regisztrált felhasználóként választhatjuk ki a legmegfelelőbb megosztási gombcsoportot.

Ha kiválasztottuk ismét katt a Get Your Button-ra. Megkaptuk a kiválasztott gomb kódját. Másoljuk ki és jelentkezzünk be a blogpot.com-ra.

Az irányítópulton kattintsunk a Beállításokra, ezután formázás és az oldal alján lévő Bejegyzéssablon kockába illesszük be az előbb kimásolt kódot. Már csak egy dolgunk van, mégpedig a Beállítások mentése gombra kattintani.

Ezek után, ha új bejegyzést írsz a szerkesztőablak alsó részében már alapból megjelenik a megosztási mező.









Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi