Formai elrendezés a bejegyzésekben

Milyen egy jó, figyelemfelkeltő blogbejegyzés?

Mindenki más más módszerrel próbálja bejegyzéseit áttekinthetőbbé, figyelemfelkeltőbbé tenni.
Szerintem egy jó blogbejegyzés részekre van osztva, ezzel emeljük ki a fontosabb részeket.

Mik a legfontosabb irányelvek egy bejegyzés elkészítésekor?

Legyen egy bevezető rész, melyben leírod a cikk lényegét. Ezt vastagítással érdemes jelezni (Nagy B betű a szerkesztőablakban). Nagyon fontos, hogy úgy alakítsd ki a bevezetőszöveget, hogy az olvasónak kedve támadjon az egész cikk olvasására.

Maga a cikk szövege: Ami nagyon fontos, hogy ha hosszú szöveget írunk, akkor 5-6 soronként hagyjunk ki egy sort, így az olvasó nem fárad bele az olvasásba. Ezen kívül ügyeljük a helyesírás pontosságára is.

Használjunk képeket: A bejegyzés tartalmától függően használjunk egy, vagy akár több képet a demonstrálás céljából, így ha a szövegben nem teljesen derülnek ki a kellő információk, a képpel egyértelművé tehetjük cikkünk lényegi részét.

Ha külső oldalról használsz fel anyagokat akkor a bejegyzésben linkelve mindig jelezd az adott leírás forrását.

Törekedj az egyedi tartalomra: Ha külső forrásból írod meg cikkedet, ne másold le azt, hanem fogalmazd át a lényeget saját szavaiddal.

Mindig töltsd ki a szerkesztő alján a Címkék mezőt: A keresők szempontjából nincs sok értelme, mivel a blogspot által elkészített robots.txt fájl nem engedi meg, hogy például a Google indexelhesse ezeket az információkat, viszont megkönnyíted az olvasó dolgát ha kategóriákra is kereshet a blogodban.









Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi